Очаквам при ротацията, сглобката да се разглоби, защото след промяната на Конституцията и премахването на служебните правителства, участниците в нея, на практика ще изгубят страха си от президента и ще управляват до провеждането на следващите избори. Това каза в пресклуба на БТА в Плевен Радостин Василев, който е независим народен представител в НС.

„В последните три години нищо не се промени, моделът е същия, а истината е, че в момента България е в плен на една сглобка. Акад. Денков е жертва на тази сглобка, защото в момента го използват, защото е удобен, експертен и консенсусен и про ГЕРБ настроен. И в тази обстановка ние създаваме партия и виждаме много сериозна подкрепа в страната.

"МЕЧ - морал, единство, чест" ще бъде силна структура и е центристки – умерено консервативен модел, който е ясно разграничен от влиянието на чужди посолства, без да е прозападен или проруски. Просто е пробългарски“, каза Радостин Василев.

Той каза, че в средата на януари 2024 г. ще депозира в Софийски градски съд документите, за регистрация на "МЕЧ - морал, единство, чест".

„Надеждата е да се разглоби сглобката и да участваме на национални избори като алтернатива на всичко онова, което се случва“, каза Василев като уточни, че за сега разходите на структурата се покриват с негови лични средства и подкрепата на двама – трима негови приятели.