В критични времена българските управляващи нямат собствено мислене, мнение и позиция. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на въпрос на NOVA за Срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Според държавния глава е крайно време да започне да се мисли трезво и обективно за войната в Украйна.

Христо Грозев за срещата на Радев и Зеленски: Видя се кой е по-опитният политик

„Нашите управляващи се опитват неистово да ни убедят, че изпращайки военна помощ, те повишават нашата сигурност. Напротив - този конфликт се задълбочава - категорично. Жертвите стават все повече. Колкото повече оръжия поглъща, има толкова повече загинали хора и разрушения”, допълни Радев.

Румен Радев от Рожен: Днес ние казваме „не“ на нихилизма и безродието

„Искам да стане ясно, че Украйна настоява да води тази война. Но също така трябва да е ясно, че сметката се плаща от цяла Европа. И тази война има много измерения. Пак казвам, то не е само чисто военно - има икономическо, социално и политическо измерение. Тя е заплаха и риск за цяла Европа”, категоричен е президентът.

Във връзка с разпределението на комисиите в парламента, президентът каза: „Очевидно е, че циничният сценарий от записите е в ход. Формулата е много проста. Тя е власт срещу легитимация. Разбира се, за сметка на измамения български избирател”, е мнението на държавния глава.

Всичко за 49-ото Народно събрание четете ТУК

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм