Президентът Румен Радев ще представи страната ни на 27-aта конференция на OOН за изменение на климата в Египет, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На 7 и 8 ноември 2022 г. държавният глава Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в 27-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата (COP27). Президентът ще участва в Срещата на върха на държавните и правителствени ръководители по покана на египетския си колега Абдел Фатах ас-Сиси.

Радев: Членството в ОИСР е стратегически приоритет за България

На 7 ноември президентът Радев ще участва в церемонията по официалното откриване на международния форум на най-високо равнище. Повече от 100 лидери от цял свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел-Шейх.

Българският президент ще направи изказване пред държавните и правителствени ръководители на 8 ноември.

В рамките на международния форум се предвижда българският държавен глава да проведе двустранни срещи и да участва в дискусии на високо равнище. Сред членовете на ръководената от президента делегация са министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и министърът на енергетиката Росен Христов.

„Възраждане” искат Радев да свика референдум за въвеждане на еврото

За участие в конференцията на ООН в Египет са се регистрирали повече от 45 000 представители на държавите, които са страни по конвенцията, международни и регионални организации, на бизнеса, научната общност, гражданското общество. Сред целите на форума е да се обсъди ускоряването на съвместното изпълнението на ангажиментите в областта на климата за смекчаване на последиците от климатичните изменения. Общо 198 държави са ратифицирали Рамковата конвенция на ООН.

Държавният глава Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм