Руският президент Владимир Путин се е срещнал със семействата на руски военни, убити в боеве в Украйна. Срещата се е състояла вчера, когато Русия отбелязва Бъдни вечер, предаде БТА, позовавайки се на ДПА, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Путин е приел семействата в резиденцията си в Ново Огарьово, край Москва. Преди това за роднините на загиналите военнослужещи е била организирана изложба и специална програма.

Песков поясни, че Путин след това заедно с роднините на загиналите военни, е присъствал на Рождествена меса в църква в пределите на резиденцията в Ново Огарьово.

Преди литургията президентът е разговарял откровено и продължително със семействата на убитите военни. Той ги е поканил  и да се присъединят към него на вечерята по повод Бъдни вечер.

Канейки семействата на убити във войната военнослужещи, Путин вероятно се опитва да се представи като загрижен за нуждите на тези хора преди президентските избори през март, на които той отново се кандидатира, отбелязва ДПА. 

В Русия има също така нарастващи протести, като семействата искат мъжете, мобилизирани за войната в Украйна, да бъдат върнати у дома, допълва агенцията.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм