На 70-тия си рожден ден този петък руският президент Владимир Путин е поканил държавни гости в родния му град Санкт Петербург във великолепния Константинов дворец, пишат руски издания.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи в четвъртък, че това е "неформална среща" на държавните глави на Общността на независимите държави.

Путин провъзгласи Кадиров за генерал-полковник

По-рано Песков подчерта, че Путин ще прекара годишнината в работа по множество назначения. За петък са предвидени и множество телефонни разговори.

Путин може да иска да демонстрира още веднъж, че въпреки своята агресивна война срещу Украйна, той не е изолиран в международен план. Общността на независимите държави, наследник на Съветския съюз, който се разпадна преди 30 години, включва авторитарните централноазиатски държави Казахстан, Узбекистан и Таджикистан. Освен това Беларус, която се смята за последната диктатура в Европа, и южните кавказки държави Армения и Азербайджан.

Путин подписа законите за анексиране на четирите украински региона

Първоначално Песков не назова имена от списъка с гости на "неофициалната среща на върха". Така или иначе срещите са планирани около обяд. „Това ще бъде много важна дата в контекста на подготовката за срещата на върха, планирана за следващата седмица“, каза Песков. Срещата трябва да се проведе на 14 октомври в казахстанската столица Астана.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм