Стотици гърци протестират пред парламента в Атина. Исканията им са да бъдат открити хората, които са в неизвестност в наводнените райони. Протестиращите настояват и за справедливост за жертвите. Към демонстрацията се присъединиха и депутати от опозицията. 

Стотици роднини на хората в неизвестност в наводнената област Месения са пред парламента в Атина. Те поставиха голям плакат, а който пише "Наводнихте низината, нашият гняв ще ви потопи". Скандират с искане незабавно с всички средства да се намерят хората, които се издирват и да им бъде оказана помощ.

"Животът на нашите близки има значение", казаха протестиращите. В декларация към медиите те обвиняват цялото политическо ръководство от премиера и правителството до представителите на местната власт- областни управители и кметове, че не са приложили програмата за превантивни мерки срещу природни бедствия, което е довело до жертви.

Искат сто процента обезщетения за всички пострадали от наводненията.

Сред протестиращите са много хора от наводнените Волос, Кардица и Лариса. Към тях се присъединиха и депутати от опозицията.Няма реакция за протеста от страна на властите.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм