След разпореждането главния прокурор Борислав Сарафов, президентът на БФС Борислав Михайлов вече е на разпит в сградата на Антикорупционната комисия в столицата, потвърдиха източници на Дарик радио. 

По-рано от държавното обвинение обявиха, че са се самосезирали по публикации, в които се разкриват нарушения и престъпления на ръководството и на президента на БФС. Разследването започна по разпореждане на Сарафов и бе възложено на Софийска градска прокуратура.

Прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз (БФС), в т.ч. и от президента на федерацията Борислав Михайлов, съобщиха на интернет страницата си от прокуратурата.

В хода на проверката предстои да се изиска информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, Националната агенция по приходите (НАП) и др.

Прокуратурата ще информира обществеността за хода на проверката и резултатите от нея, става ясно още от съобщението.

Оставка на председателя на БФС Борислав Михайлов по-рано днес поискаха съпредседателят на парламентарната група „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) Кирил Петков и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм