Прокуратурата протестира наказанието на Кристиан Николов от 9 години затвор за катастрофата, при която загина Милен Цветков и делото се прехвърля във Върховния касационен съд, предаде БНТ. Държавното обвинение даде Николов на съд за причиняване на смърт при катастрофа при евентуален умисъл. Като причина за това посочи, че подсъдимият е управлявал автомобила си под влиянието на три вида наркотици, превишил е скоростта близо два пъти над разрешената и не се е опитал да спре, въпреки, че е възприел червения сигнал на светофара.

Съдът потвърди 9-годишна присъда за Кристиан Николов

Софийският градски съд осъди Кристиан Николов на 9 години затвор, като прие, че катастрофата е по непредпазливост, а не при евентуален умисъл.

От държавното обвинение протестираха, като поискаха постановяване на присъда по по-тежкия текст (за евентуален умисъл) и размера на наказанието да бъде увеличен на 15 години затвор, но Апелативният съд потвърди изцяло присъдата на градските съдии.

Предстои Върховният касационен съд да насрочи заседание по внесения от прокуратурата протест.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм