Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл изразиха загриженост от разпростаняваната дезинформация за Ковид-19 чрез стрийминг платформата Spotify, но ще продължат съвместните си проекти, предаде Ройтерс.


Изявлението е направено дни, след като музикантите Нийл Йънг и Джони Мичъл оттеглиха изпълненията си, несъгласни с подкаст на комика и антиваксър Джо Роугън. Според тях с изявленията си той разпространява неистини за новия коронавирус.

Меган и принц Хари навлизат в устойчивите инвестиции

Меган и Хари подписаха корпоративни сделки, включително и за подкаст с Spotify след като обявиха, че напускат британската кралска фамилия през 2020 г. „Стотици милиони хора са засегнати от нанасящата сериозни вреди... дезинформация всеки ден", заяви говорителят на Фондация Арчиуел. Той призова стрийминг платформата да помогне за решаването на проблема. От компанията не са отговорили все още на запитването.

„Спотифай“ свали музиката на Нийл Йънг, който се обяви срещу подкаст на антиваксър


Шведската платформа вече обяви, че в съответствие с политиката за съдържание от началото на пандемията са били премахнати над 20 хиляди подкаст епизода, свързани с новия коронавирус. Междувременно стана ясно, че китаристът Нилс Лофгрен е поредният музикант, който оттегля изпълненията си от платформата, предаде ЮПИ. Той следва примера на Нийл Йънг и Джони Мичъл.


Лофгрен е дългогодишен китарист в групата на Брус Спрингстийн „И стрийт бенд", с която беше въведен в Залата на славата на рокендрола през 2014 г. Той е част и от формацията "Крейзи хорс", работила дълго време с Нийл Йънг.
Нилс Лофгрен оттегля музикалния си каталог от Spotify, който съдържа 28 негови солови изпъленения.
В съобщението си китаристът насърчава „всички музиканти, артисти и любители на музиката" да прекратят връзките си със платформата.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук