Досега президент не е налагал вето върху закона за държавния бюджет, но ако парламентът не озапти министъра на финансите, не изключвам и такъв вариант. Това обяви пред журналисти днес в Бургас президентът Румен Радев. Държавният глава определи действията на Асен Василев като авантюри и призова всички рационални и разумни политици от всички партии да ги пресекат.

Недопустимо е и намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд, заяви президентът.  Тази земя, подчерта той, е стратегически ресурс и не може да бъде пиляна заради текущи бюджетни нужди, нито да служи като компенсация за невъзможността да се управляват държавните финанси.

Румен Радев отправи благодарност към всички екипи и звена на Българската армия и доброволци за овладяване на тежката зимна обстановка, които "не чакаха указания от изпадналата в ступор държава, а взеха в свои ръце инициативата за справяне с тежкото положение". 

Държавният глава пристигна в Бургас, за да обяви началото на 21-вото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа". Тя се провежда под неговия патронаж и е в подкрепа на деца, нуждаещи се от диагностика, лечение и рехабилитация.

Чуйте още какво каза в Бургас президентът Румен Радев в звуковия файл: