Президентът Румен Радев се включи в екологична акция като почисти морското дъно край о-в Св. Анастасия. Държавният глава публикува снимки в страницата си във фейсбук, като на наблюдателите направи впечатление отличната му физическа подготовка.  

“Опазването на българската природа е наша обща отговорност. Заедно можем да изчистим дори морското дъно. За мен беше удоволствие заедно с водолазния екип от сдружение „Приятели на морето“ да се гмурнем и да направим по-чист района на Черно море около остров Света Анастасия”, написа в поста си държавният глава.

След като се гмурна с водолазна екипировка в Черно море край Бургас, президентът обясни, че е бил поканен да се присъедини към акцията по почистване от водолазите от сдружение "Приятели на морето".

“Мисля, че заедно можем да направим наистина много неща, включително да почистим боклуците на морското дъно, добави държавният глава”, заяви държавният глава пред журналисти.

Той отбеляза, че България има прекрасно Черноморие - “много е красиво и отгоре, и под водата” и изтъкна, че имаме прекрасни условия за подводен туризъм и подводна археология.

“Остров Св. Анастасия привлича все повече туристи, особено се радвам, че има и повече млади хора”, каза още държавният глава. 

Снимка: БТА