Премиерът Кирил Петков обяви изънредно заседание на Министерския съвет, като в него са заложени три точки, една от които е оставката на министър Стефан Янев.

Първата точка е свързана с успешното извеждане на 140 българи от Киев. В МС ще бъде обсъдена и ядрената заплаха, която Путин отправи в неделя.  

На трето място, премиерът ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. 

Не очаквайте аз да подам оставка, заяви Стефан Янев

Кирил Петков с извънредно изявление

Кирил Петков с извънредно изявление

Posted by Дарик радио on Sunday, February 27, 2022

Никой министър няма право на собствена външна политика, особено във Фейсбук, обясни Кирил Петков на брифинг в Министерския съвет във връзка с публикация на Янев от неделя, в която той посочва, че "България няма нужда да демонстрира проруска, проамериканска или проевропейска позиция".

Никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на правителството, посочи още премиерът в коментар на министерския статус от социалната мрежа. 

На трето място, мой военен министър не може да използва думата "операция", когато става дума за война, коментира Петков и добави: 

"Операция не може да се нарече, когато хиляди военнослужещи от едната и от другата страна вече са убити. Войници, които са по-малки от моята голяма дъщеря. Когато и тази нощ българско малцинство се обстрелва, когато и тази нощ българи в Киев се крият под мазетата, защото се страхуват, че техните домове ще бъдат взривени. Когато виждаме нещо, с което не сме съгласни, ние не можем да кажем, че българският интерес е да си мълчим", категоричен е премиерът.

Уважаеми сънародници, Знаете, че през последната седмица съм обект на целенасочена политическа атака – грозна,...

Posted by Стефан Янев on Sunday, February 27, 2022

След срещата при Радев, Янев размисли. „Военната интервенция на Русия е неприемлива“

ЕС никога не е бил по-единен. Ние трябва да заявим - тази война трябва да спре, изтъкна министър-председателят.

На коалиционен съвет ще се обсъди предложението кой да заеме поста на Стефан Янев, уточни премиерът. Снощи разговарях с всички коалиционни партньори и всички ме подкрепят, подчерта той.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук