Представители на турската туристическа индустрия са предложили на американските предприемачи Илон Мъск и Марк Зукърбърг да проведат дуел за изясняване на отношенията им в амфитеатъра на древния град Аспендос край курортния град Анталия. Това каза пред в. „Хюриет“ заместник-ръководителят на Съюза на хотелиерите на Турция Мурат Токташ, цитиран от БТА.

"Искането на Илон Мъск и Марк Зукърбърг да проведат битка в клетка е много интересно. Не знаем дали тази идея ще бъде осъществена, но като представители на туристическия сектор смятаме, че Аспендос, известен с древната си красота, е най-подходящото място за провеждане на дуела", каза Токташ.

Мъск предизвика на битка ръководителя на корпорацията Meta Зукърбърг, след като в мрежата се появи информация за намеренията на компанията да пусне приложение - конкурент на X (бившия Туитър, който принадлежи на Мъск). Съобщено бе, че двубоят между двамата може да се състои на фона на "древен Рим“. На 1 август Мъск заяви, че двубоят със Зукърбърг ще бъде излъчен в профилите на бизнесмените в социалните мрежи.

Аспендос, който според легендите е основан след Троянската битка, се намира на 35 км от Анталия. Всяка година стотици хиляди чуждестранни туристи посещават добре запазения амфитеатър, където се провеждат фестивали и концерти.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм