Пловдивският бизнесмен Симо Касабов остава в ареста, предаде "Bulgaria ON AIR". Той е задържан, след като преби съпругата си с тенис ракета от ревност. Жената е в тежко състояние в болница. Според прокуратурата мъжът е упражнявал физическо и психическо насилие спрямо съпругата си в продължение на 20 години.

В съдебната зала стана ясно, че потърпевшата Димитрия е била жертва на системен тормоз от съпруга си. 40-годишният Касабов е следял цялото си семейство чрез приложения на телефоните им за подслушване и показване на местоположението. Забранявал на жена си дори да контактува с приятелки. Той не ѝ давал да работи и ѝ превеждал по 30 лева, за да пазарува.

Пловдивски бизнесмен преби жена си с тенис ракета

Защитата поиска Касабов да бъде пуснат от ареста, за да се грижи за децата.

"Деянието извършено от доверителя ми е укоримо, но това което се опитва да се представи, че е системно в продължение на 20 години, е тотална измислица", каза адвокатът на Касабов - Здравко Колев.

В сряда Касабов пребил Димитрия с тенис ракета, след като я заловил да говори по телефон, който не следи. Тя е в болница с отстранен далак, спукано тъпанче и ребра.

Мъж преби жена си и кара пиян, след като полицията не го задържа

"Само Господ я е спасил, че е успяла да стигне до болницата, при вътрешен кръвоизлив в коремната област, какъвто е констатиран от спукан далак. Тя е обикаляла първо приятелки, докато ѝ прилошее, в крайна сметка поне това е добре, че сме я спасили", поясни зам.-районният прокурор на Пловдив - Атанас Илиев.

Журналистът Мария Касимова Моасе, която също е преминала през ужаса на домашното насилие, смята, че жените, подложени на домашно насилие, могат да се откъснат от насилника.

Мъж преби съпругата си - жената е с фрактура на ребро и лумбален прешлен

"Аз не се имам за жертва, аз се имам за победител. И от тази позиция искам да говоря на жените и да им кажа, че има какво да направят, аз не познавам жена, която да не се е справила с живота си , след като е избягала от своя насилник или от която и да е притеснителна ситуация в живота ѝ", коментира тя.

Според експертите жените не търсят навреме помощ, защото се надяват насилникът да се промени.

Мъж на 35 години преби жестоко жена от мездренско село

"Повечето жертви на насилие си мислят, че с течение на времето човекът насилник ще се вразуми, някак си ще стане по-благосклонен и ще престане, защото може би след това той съжалява. Повярвайте ми, това не става така, а обратно - агресията се засилва, заради това че няма наказание, болната психика на човека интерпретира", категоричен е д-р Веселин Герев.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм