еликденски надбавки ще получат най-нуждаещите се хора заради поскъпването на стоките вследствие на войната в Украйна. Това стана ясно от думите на министър-председателя Кирил Петков в началото на редовното правителствено заседание. 

Мярката „60 на 40“ ще бъде удължена до 30 юни, Ковид-добавките също

Очаква се следващата седмица финансовият министър Асен Василев и социалният – Георги Гьоков, да изработят пакет „Великденска подкрепа“.

След правителственото заседание началникът на политическия кабинет на премиера Лена Бориславова уточни, че добавката ще е под формата на еднократна финансова помощ, която ще е насочена предимно към пенсионерите.

Заседание на Министерския съвет

Заседание на Министерския съвет

Posted by Министерски съвет на Република България on Tuesday, March 29, 2022

Петков постави и още два акцента – удължаването на мярката 60/40 до края на юни, която е в помощ на бизнеса и рестартирането на дейността на Националния съвет по антикорупция. След заседанието стана ясно още, че антикорупционният съвет вече ще се оглавява не от вицепремиер, а лично от минисър-председателя.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Следвайте ни и в Инстаграм