Правителство с втория мандат на „Продължаваме промяната” изглежда все по-невъзможно. В кулоарите на парламента депутатите коментираха шансовете за реализацията на втория и третия мандат.

Ден след като държавният глава Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме промяната” депутатите изразиха позициите си за шансовете за кабинет.

В кулоарите на парламента съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов заяви, че не е разумно да се рискува с третия мандат, а по-скоро политическите сили да се фокусират върху втория.

Нова година, същите разногласия: Първо заседание на НС за 2023 г.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ използва случая, за да отправи новогодишно пожелание, вместо да коментира възможностите да съставяне на редовно правителство в рамките на това Народно събрание.

„Лидерът на „Български възход” Стефан Янев коментира, че правителство на малцинството не би било работещо. Според него основният въпрос за съставяне на правителство е дали има мнозинство.

БСП няма да подкрепи декларацията на ПП

Според лидера на „Възраждане” Костадин Костадинов няма да има правителство.

Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” отново заяви, че ако декларацията им с приоритети не бъде подкрепена в петък, ще върнат мандата неизпълнен. Ако обаче бъде одобрена, от партията вече работят по състав и структура на бъдещо правителство.

От БСП и ГЕРБ запазиха мълчание.

Денков: Към момента имаме подкрепата на 109 депутати

Номинираният за премиер от "Продължаваме промяната" Николай Денков призова народните представители от други парламентарни групи да си дадат сметка дали имат различни от предложените от тях приоритети.

Той коментира, че изготвената от "Продължаваме промяната" декларация с приоритети обхваща програмите на останалите партии.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм