ПП-ДБ са против свикването на извънредно заседание на Народното събрание в петък, на което да бъде обсъдено ветото на президента Румен Радев върху промените в Закона за енергетиката. Според тях парламентарната трибуна не трябва да се използва за предизборна кампания и за спекулации, а провеждането на това заседание ще бъде популизъм. Кирил Петков уточни, че предложенията за промени, касаещи „Лукойл” са писани на коляно и рискуват да бъде създадена криза. В отговор от ГЕРБ коментираха, че извънредно заседание ще бъде свикано, за да може Лукойл още през следващата седмица да започне да плаща дължимите данъци. Според Делян Добрев позицията на ПП-ДБ показва, че хранилката на Лукойл е много голяма и на нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри.

Според Добрев управляващите не искат да се гледа Закона за енергетиката, защото има текст, който ще задължи кабинета да събира данъците на Лукойл.

Днес Добрев промени позицията си по отношение на единия милиард данъци, който Лукойл дължи заради свръхпечалбите си, като уточни, че те нямат как да бъдат събрани сега, защото са необходими нови законодателни промени. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм