ПП-ДБ издигнаха официално общата си кандидатура на математика проф. Ивайло Старибратов за кмет на Пловдив. Церемония се състоя в емблематичната Епископска базилика на Филипопол.

Старибратов подчерта, че в последните години градът на тепетата е в застой, на лице са липса на управленски и административен капацитет.  

Приоритетите му като управник на втория град по големина в България са дигитализация, подобряване на инфраструктурата, на трафика, на градския транспорт, зелената система и чистотата, доброта взаимодействие между бизнеса и образованието, развитието на туризма и културата.  

Водач на листата за общински съветници на ПП-ДБ е адвокат Веселина Александрова - общински съветник и председател на Демократична България в ОбС, член НС и ИС на Да,България.

Работа по квартали за създаване и овластяване на местни общности, осигуряване на младите хора на Пловдив на достъп до култура, каквато техните връстници в Солун, Лион или Милано имат, съхраняване и използване на богатото културно-историческо наследство на нашия хилядолетен град и ревизия на местното законодателство и отстраняване на излишните административни тежести за гражданите и бизнеса са нейните приоритети.

Номинациите на коалицията за районни кметове се очаква да станат ясни в последния момент, научи Дарик.

За представянето на кандидата на коалицията в Епископска базилика пристигнаха лидерите на ПП и ДБ – Кирил Петков и Христо Иванов, депутатите Никола Минчев, Манол Пейков и Росен Костурков, съветници от местния парламент.