Как расте Бургас, какви са тенденциите в жилищното строителство, как ще се развиват кварталите, имали вече обособени вторични градски центрове, траспортни коридори, зелени политики, старите сгради, паметници на културата… Това ще бъдат само част от темите в новата рубрика на арх. Емил Бурулянов по Дарик Югоизток „Посоката на Бургас“.

Предаването ще се излъчва в ефира на Дарик два пъти месечно, всеки път в четвъртък след 11.00 часа и в него гости ще бъдат експерти от различни сектори.

Предложения, въпроси и коментари, могат да бъдат направени на адрес darik.burgas@darik.bg, а също на страницата Дарик радио Бургас и Дарик радио Югоизток във Фейсбук. 

Като председател на Съюза на архитектите в България – Бургас, авторът няма да насочи вниманието само към градската среда и през месец май, който е тясно свързан с културата и образованието е предвидил именно тази тема за старт на рубриката си.  

„Ще каним различни специалисти.  Ще говорим и за образование, и за демографски политики, за мястото на изкуствения интелект... „Посоката на Бургас“ няма да бъде само географски обособена в това предаване, но и психологически обоснована“, коментира арх. Бурулянов.

Повече за новата рубрика на архитекта, чуйте от него в звуковия файл: