„Борисов вече разбира, че не може да не предложи кабинет. От тази гледна точка първо говореше за коалиционно управление, а в момента, в който видя, че няма как да подхлъзне ПП-ДБ да влязат в такова управление, заговори за правителство на малцинството за това то да бъде строго политическо излъчено от ГЕРБ"

Това заяви Полина Паунова в ефира на Дарик и предаването „Стълбището“. Единият вариант за кабинет е разбирателство на Борисов и Пеевски, тоест снизходителност на Пеевски, обясни тя. Другият вариант е подкрепа на ДПС, но „на въпреки“. И в двата случая Борисов би бил „яхнат“ от Пеевски. Относно отношенията Борисов – Румен Радев тя заяви:

„Сега виждаме, че Борисов видимо успокоява тона към Радев. Той отиде лично в президенството. Струва ми, че това не е сложно за обяснение. Когато си останал „само по Пеевски“, не е много удобно прокуратурата да работи само с Пеевски, трябва да се търсият други валенции. Борисов е показал, че го умее“

Относно съдебната система тя поясни:

„Най-големият интерес на ГЕРБ и ДПС е да продължат да упражняват същия контрол върху прокуратурата. Тези хора без контрол върху прокуратурата не могат да управляват. Това кълбо от зависимости, което виждаме, то се менажира само със страх. Няма рационални обяснения. Менажира се с ужаса в очите на един политик, че ще му извадят незаконно дете, кюлчета, т.н.“

Относно делото срещу продуцента Нико Тупарев Паунова коментира:

„Тупарев и неговия съдружник господин Тошев, който му бил и братовчед, имат дружество, карат се за едни пари - така правят съдружниците. В случая става дума за много пари, защото така стоят нещата. Адвокат Грета Ганева, която е адвокат по търговските му дела беше написала, че така се рейдва бизнес." 

Паунова припомни 2013 г., когато Пеевски е оцелял отново чрез Конституционния съд, но сега е по-лошо според нея. „Не знаем какво ще последва“ добави тя.

Журналистът от "Капитал" смята, че намеренията на Делян Пеевски са ясни и припомни послания на съпредседателя на ДПС от кампанията.

"Пеевски си каза какво иска още по време на кампанията. Ние го чухме и това, че хората не се разтревожиха, мен много ме притесни. Това е Кочан - 2009г. с нови думи. Доган каза "аз съм инструментът", Пеевски не го каза, Пеевски, за да няма неразбрали, каза "Аз ще определя кой ще е министър-председателят, аз ще реша кои ще са министрите". Кое не е ясно? Малко по-рано Пеевски каза, че ще варди съда от съдебна реформа и службите. той очерта сферите, които са му важни."

За неплатения отпуск на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, журналистът коментира:

„Някой се опитва да елиминира всички възможни кандидат служебни министър-председатели, тъй като господин Гюров е в кръга от тези лица, които бяха сочени. Може президента да го удари ток и да реши да се възползва от тази опция, може и той да стане „само по Пеевски“, всичко може. Въпросът е, че когато изключиш опцията, няма ни натиск ни нищо“