Тази година Драматичен театър „Сава Огнянов“ – Русе ще помогне на своите почитатели как да зарадват близки, познати, колеги и приятели. Перфектният и функционален коледен или новогодишен подарък е ваучер за посещение на театрален спектакъл.

Лимитираното изданието важи като билет за двама и може да бъде използвано за всички спектакли, продукция на ДТ „Сава Огнянов“, в рамките на сезон 2023/2024. Стойността му е 25 лева.

С подаръчния ваучер може да се сдобиете от касата на Русенския театър. Работното време е от понеделник до петък от 10:00 ч. до 14:00 ч. от 14:30 ч. до 18:00 ч.

А ето и какво предстои в афиша на театъра до края на месеца:

Спектакълът "В полите на Витоша" по Пейо Яворов ще бъде представен на 5 декември. Една от най-драматичните любовни истории оживява на сцената в гостуването на Драматичен театър "Стефан Киров"-Сливен. В главните роли публиката ще види Христо Мутафчиев и Бойка Велкова. Сценичната версия и режисурата са на Стайко Мурджев, а музиката е на Петър Дундаков.

Спектакълът "Странна случка с куче през нощта" по световния бестселър на Марк Хадън ще бъде показан два дни по-късно - на 7-и декември. Режисьор е директорът на Русенския театър Боян Иванов. Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

Пиесата "Още по-редки тъпанари" ще бъде играна на 11-и декември. Режисьор е Теди Москов, сценографията и костюмите са на Свила Величкова и Ванина Цандева, а музиката е на Антони Дончев. Участват Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Явор Бахаров, Ясена Господинова, Ивайло Спасимиров, Петя Венелинова, Ивана Керанова и Ростислав Панков.

Русенският театър ще завърши годината със спектакъла "Балкански синдром" по Станислав Стратиев, който ще бъде представен на 12-и декември. В него гостуващ актьор е Мариан Бачев. Постановката е на Недялко Делчев. Сценографията и костюмите са на Петър Митев, а музиката е на Пламен Мирчев-Мирона.