Голямата българска актриса Гинка Станчева почина на 90 години. Това съобщиха от Съюза на артистите в България. 

Почина Ани Уършинг, звездата от „Стар Трек“ и „24“

"Днес се простихме с Гинка Станчева! Една от най-обаятелните актриси от българската сцена и кино ни напусна на 90 годишна възраст. Сърцата ни са разбити!", пишат от съюза на артистите. 

Актрисата е родена на 15 юни 1932 г. в София, припомня NOVA .

През 1955 г. завършва ВИТИЗ „Кр. Сарафов” в класа на проф. Стефан Сърчаджиев и започва кариерата си в Драматичния театър в Благоевград.

Почина режисьорът Стефан Мушатов

Тя играе ролята на Цвета във филма „Земя” на режисьора Захари Жандов - първият български филм, спечелил участие в конкурсната програма на фестивала в Кан. Познаваме я като Елена Грънчарова във филма „Любимец 13”, Нели 1 от „Специалист по всичко”, Хатидже Халилова във филма „Ребро Адамово”.

Почина модният дизайнер Пако Рабан

През 80-те години на ХХ век участва в дублажите на Българската национална телевизия. През 2002 г. е наградена с орден „Стара планина“ за изключителни приноси към българската култура и по повод 70 години от рождението ѝ. През 2017 г. получава почетен „Икар” за чест и достойнство.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм