Почина големият български актьор Иван Джамбазов, съобщиха от Съюза на българските филмови дейци. Той си отиде на 90-годишна възраст. 

Почина френският писател Мишел Пейрамор

Джамбазов има участие в над 50 филма, сред които „Материархат“, „Петък вечер“, „24 часа дъжд“, „Вик за помощ“, „Немирната птица любов“, „Корави старчета“, сериалите „На всеки километър“, „Капитан Петко войвода“, „Дом за нашите деца“, „Столичани в повече“. Член е на Съюза на българските филмови дейци и Съюза на архитектите в България. 

Роден е на 7 септември 1932 г. в София. През 1951 г. кандидатства във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ и в Националната спортна академия. Приет е и на двете места, но избира ВИТИЗ, където завършва специалност актьорско майсторство в класа на професор Боян Дановски през 1955 г.

Актьорът Робърт Блейк, съден, че е убил жена си, почина на 89 години

Иван Джамбазов участва в телевизионни постановки и рецитали. Озвучава повече от 1000 дублажа в български и чуждестранни игрални, документални, анимационни и телевизионни филми за БНТ. Най-известната му роля в дублажа е тази на д-р Сова в сериала „Болница на края на града“. За кратко работи и като режисьор на дублажи в Мулти Видео Център.

Поклонението ще състои на 20 март от 10:00 ч. в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм