Пловдивският отбор Plovdiv Ravens грабна шампионската титла в първия турнир по американски флаг футбол у нас.  Детският турнир се проведе в две възрастови групи - U12, в която са и носителите на титлата и U16, в която се състезават Plovdiv Ravens, Sofia Bears, Burgas Wolves и Shumen Brewrs.

За най-добър куотърбег е обявен Денислав Ладжов (11 г.), а за най-добър офанзивен играч - Станимир Назлев (11 г.). Заедно с още 4 момчета от Пловдив, този петък - 12 април - те заминават на лагер с националния отбор по флаг футбол.

Като разновидност на американския футбол, Флаг футболът тепърва се развива в България. Основната разлика между двата спорта е, че флаг футболът е безконтактен. Треньор и основател на школата е Борислав Герговски, който е завършил треньорска програма на USA Football.  В пловдивския отбор тренират 16 момчета. Амбицията на треньора е българският тим да се бори за квота на олимпиадата през 2028 г. в Лос Анджелис. Очаква се всеки момент Българската федерация по американски футбол да получи и лиценз от Министерство на спорта.

На 28 април в Пловдив ще се проведе и турнир по флаг футбол за мъже и жени, в който участват над 10 мъжки, женски и смесени отбори, съобщи за Дарик Борислав Герговски.