На кадри, излъчвани на живо в страницата във "Фейсбук" на инициативата "Правосъдие за всеки", се вижда ясно как полицаи удрят с палки хора в заведение в центъра на София.

Заведението се намира в Спортната палата, точно до мястото, където тази вечер станаха поредица от сблъсъци между полицията и протестиращите срещу ръководството на Българския футболен съюз фенове

На кадрите се вижда как униформените влизат в заведение и започват да удрят с палки, дори и един човек, който видимо не е проявил агресия и стои с вдигнати във въздуха ръце. Посетители на заведението разказват след това пред "Правосъдие за всеки", че там не е имало провокатори, а само футболни фенове, които са гледали мача между България и Унгария по телевизията. Твърдят, че на място е имало и унгарски футболни фенове, които са си тръгнали веднага щом са влезли униформените. В началото на видеото се чува и мъжки глас, който казва "Пия бира. Защо ме удряш".

Вижда се и ясно как част от униформените служители на реда удрят с палка човек, паднал или повален на земята неколкократно. Някои от полицаите са с маски под каските си. Не става известно каква е причината за акцията на полицията. Неколкократно във видеото се чува как част от хората искат от полицаите да спрат. Снимащият казва, че заведението е "опустошено от полицията" и че там трябва да дойдат линейки.

Ексцесии на протеста срещу БФС

24 са пострадалите, приети за лечение, след протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз вчера в София. Това съобщиха за Дарик от Спешна помощ. На място са били изпратени 17 линейки. 7 от пострадалите са хоспитализирани - един във ВМА, един в ИСУЛ и петима в Пирогов. 

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм