Не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела, каза пред журналисти в Благоевград Кирил Петков, съпредседател на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“, за изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов, предаде БТА. 

Ако искаме да се занимаваме с реални неща за промяна, трябва да се занимаваме със законите за Плана за възстановяване и устойчивост, с Шенген, каза Петков.

По думите му до момента Сарафов "се занимава с полуполитически дела, затваря разследването за кюлчетата и пачките и „Барселонагейт“, а не виждаме нищо реално откъм антикорупционни дела, нищо не чуваме за „Турски поток“ и руската връзка".  Доверието ни към него е под всякакво ниво, каза още Петков.

По повод убийството на Алексей Петров, Кирил Петков коментира, че е "безумно" през 2023 г. да има показни убийства и едновременно с това службите за сигурност да не бъдат реформирани. Въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не се вкарва закон за реформа на службите, и ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или за реформи на службите, добави Петков.

"Това, което искам да кажа на Борисов, е първо, ако иска да си говорим, може винаги да се обади, а не да си общуваме през медиите. Надявам се, в първите дни на септември да продължим комуникацията", коментира Петков.

"Второто, което ме притеснява много, е че миналия път, когато правителството падна, беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно - парите да отиват за ремонт, а не в чували. Това, което в момента се случва, е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин електронно и на най-ниска цена. И сега въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и сегашното? Защото знам, че става дума за стотици милиони и най-вече за честното строителство", каза още съпредседателят на "Продължаваме Промяната".

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм