Трима от ранените при масовия бой в Казанлък са в изключително тежко състояние, а общо петима души са с опасност за живота. Това обявиха на брифинг от полицията и прокуратурата в града.

Оттам информираха още, че в сбиването са участвали 30 души. 19 са били задържани, а 14 от тях са криминално проявени. На петима души, сред които жена и непълнолетен, е повдигнато обвинение за убийството на един от участниците в сбиването.

Почина един от ранените в масовия бой с брадви в Казанлък

На 20 март в 13:55 часа в районното управление на Казанлък е постъпил сигнал за масово сбиване в близост до Съдебната палата в града.

Заради светлинния и звуков сигнал, който е бил подаден от патрула, участниците в конфронтацията своевременно са се разпръснали, каза старши комисар Лазар Христов, директор на полицията в Стара Загора.

Масов бой с брадви и лопати в Казанлък, има ранени  

По записи на камери в района са задържани автомобилите на извършителите. Колите и участниците са заловени в Казанлък и Павел баня, уточни Дичо Атанасов, ръководител на Окръжната прокуратура в Стара Загора.

Двете ромски фамилии имат проблеми помежду си от много години. Това не е единственият инцидент, добави Атанасов. Мярката за неотклонения на задържаните ще бъде гледана утре.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Четете актуалните новини за предсрочните парламентарни избори, анализи, коментари и всичко от деня на вота:

Парламентарни избори 2023 - Дарик

Следвайте ни във Фейсбук, TikTok и Инстаграм