Христо Иванов е виновен за това, че главният прокурор Иван Гешев не може да бъде сменен, коментира в предаването „Стълбището“ по Дарик Радио депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов. Според него именно Христо Иванов е направил Висшия съдебен съвет недосегаем във времето, когато е бил правосъден министър. Николов подчерта, че от ГЕРБ не са съгласни идеята за политика в една сфера да бъде сведена до един човек.

По отношение на третия мандат депутатът коментира, че според него шансовете за редовен кабинет вече са под 50%. Все пак Николов уточни, че най-добрата политическа сила за третия мандат е именно „Демократична България“, но заради скандала с „Нексо“ не е убеден, че президентът ще избере тях.

Борисов пред Дарик: от ГЕРБ-СДС ще подкрепим „Демократична България”

„Аз ако бях на мястото на президента, щях да съм изключително предпазлив това какво може да ми донесе чисто репутационно“, коментира той и определи случая с „Нексо“ като грандиозен скандал. „Той ще стане политическо свлачище и тези политически фигури и партии, които не успеят да се отдръпнат от него, ще изчезнат“, прогнозира Николов.

Според него от „Демократична България“ са станали смокиновото листо, за да може съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев да проведе "брутална лява политика".

„Демократична България“ избраха по някаква причина да бъдат прислужници на „Продължаваме промяната“, добави депутатът и уточни, че ако не се дръпнат навреме, ще потънат заедно с тях.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм