ДПС не се разцепва, то ще бъде монолитно и ние с Ахмед Доган ще бъдем заедно, ДПС ще върви напред и ще има все по-добри резултати, прибързана радост на проруските и други партии. Това заяви в кулоарите на парламента съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

Той каза още, че депутати от парламентарната група на Движението няма да изключва. Изключените били от организациите.

"Вървим към избори, но това е ограмна грешка", каза още той. И добави, че така наливаме в разрухата на държавата. 

"На никой няма да позволим да цепи, да интригантства. Моите различия са към определени хора, искам да се чуват регионите. Който не харесват хората, не искам да е депутат и да се бърка из организациите и да мачка хората. Държа хората на ДПС спокойно да избират своите представители и всички да бъдем заедно. ДПС ще бъде монолитно и ние с г-н Доган ще бъдем заедно. Г-н Чакъров си има точни функции и да си ги изпълнява, които са ясно профилирани и са негова отговорност. Да не му изопачаваме думит. Всички в момента търсят конфликти. Разумът е с г-н Доган да бъдем заедно - това искат и организациите. ДПС няма да се разцепи и аз няма да позволя на дребни интриганти, които мътят мойта и неговата глава, да застрашат партията. Няма да изключвам депутати, само са изключени хора, които са ги поискали организациите. 

Пеевски обясни и, че вторият мандат няма подкрепа да се случи, като напомни, че ПП-ДБ и ГЕРБ са го заявили, допълни Пеевски. Той призова президента да забърза процедурата по връчване на мандатите.

"Ще върнем мандата като го получим, третият мандат също се вижда, че няма да е успешен, заяви Пеевски. Ясно е, че отиваме към избори, заключи Пеевски, като поясни, че това е огромна грешка и така се налива в разрухата на държавата. Всички хора по места искат правителство", заяви още той.