Делян Пеевски препоръча на премиера Николай Денков следващия път той да излезе срещу протестиращите в София.

"Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета", заяви Пеевски. 

По думите му органите на реда са постъпили достойно и са защитили гражданите на София. Той беше категоричен, че имат пълна подкрепа от него.

Пеевски обобщи, че работата по бюджета е на финалната права.  Според него във финансовия министър има много разум.

Припомняме, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради ескалацията на напрежението по време на протеста срещу ръководството на Българския футболен съюз. В изявление в Министерския съвет Денков заяви, че вижда „определена неадекватна оценка на обстановката от страна на министъра на вътрешните работи“. Той обаче каза, че ще обсъди исканията за оставката на Стоянов с вицепремиера Мария Габриел, когато тя се прибере от чужбина. 

не малка степен моето отношение към министъра на вътрешните работи ще се определи от това как той ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие, които видяхме всички". Това коментира акад. Николай Денков относно протеста пред Националния стадион „Васил Левски“.

Неприемливо е полицаи в центъра на София да действат по този начин с протестиращите, коментира премиерът.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм