Пазарджишкият педагогически съветник от Езиковата гимназия в града Тодор Тодоров, за когото негови колеги подеха кампания за събиране на подкрепа за лечение, е претърпял успешна бъбречна трансплантация в турска клиника и вече се възстановява. Добрата новина съобщи неговата сестра Весела Тодорова, която е станала донор на брат си и също се чувства добре след интервенцията. Жената благодари на всички, благодарение на които човекът получи шанс да се лекува, точно на 24 май.

В посланието си Весела разказва за трудностите, през които са преминали с брат ѝ, включително след пристигането си в Турция. За изненадващо възникналите допълнителни медицински разноски, за тревогите, за получената нова доза приятелска подкрепа от България в този толкова труден момент.

Припомняме, че кампанията започна по идея на пазарджишката психоложка Петя Точкова, която се обърна с призив за подкрепа и към всички свои колеги, и към обществеността в Пазарджик. Средствата са събрани за броени дни, основно от хора, работещи в системата на образованието, сред които Тодор Тодоров се радва на силен авторитет и уважение.

"Скъпи хора, вие върнахте вярата ми в доброто! Никога няма да го забравя! Винаги ще помня и ще "предавам нататък" - гласи емоционалното обръщение на Весела Тодорова.