Пазарджишки педагогически съветници и психолози се обединиха около каузата да помогнат на свой обичан колега в труден за него момент. Човекът спешно се нуждае от средства за трансплантация на бъбрек в клиника в Турция.

Това е Тодор Тодоров, който работи повече от 20 години в системата на образованието в Пазарджик, а от години е педагогически съветник в Езиковата гимназия - пишат до медиите негови колеги. Те са изпратили писмо с молба за съдействие и до Регионалното управление по образованието, което публикуваме по-долу.

През 2018 г. след проведени изследвания става ясно, че Тодор Тодоров е с бъбречна недостатъчност. Започва дълго лечение, което не дава очаквания резултат. 

Предстои, след броени дни, Тодор Тодоров да бъде включен в списъка на нуждаещите се от трансплантация български граждани, но в България този процес е дълъг и понякога невъзможен. 

Заради влошеното здравословно състояние семейството на Тодор търси помощ от лечебни заведения в чужбина. Сега те очакват оферта от болница в Турция, като в предварителните разговори и проведени изследвания, които показват съвместимост, е уточнено, че неговата сестра може да бъде негов донор.

За да си върне здравето, педагогът се нуждае от 55 000 лева - сума, с която не разполага.

Банковата сметка на Тодор Иванов Тодоров е: ОББ, BG73UBBS80021043059150 (в български левове).