Първи сняг заваля по високите места в страната. За това съобщават от Meteo Balkans в профила си в Фейсбук.

Сняг вали и на Витоша.

Очевидци споделят за валежи от сняг на връх Мусала и връх Маркуджик, а на връх Тодорка дори се образува тънка снежна покривка.

Отново в социалните мрежи на meteo Balkans свиждаме и видеоклип от хижа „Безбог“ в Пирин, на който също се вижда, че вали сняг.

От четвъртък нататък нещата отново ще се върнат към обичайното време за точно този октомври, който върви с наднормени температури и явно ще го изпратим с по-топло от обичайното време.

Все пак има доста дни до края на месеца, но според синоптичните модели изглежда, че сериозно застудяване не се очаква да видим на Балканите. Не така обаче стоят нещата в северните части на Европа - Полша, Германия, Франция, дори Испания и Португалия.

В края на тази седмица е възможно да видим температури у нас до 30 градуса заради преноса на по-топъл въздух от югозапад. 

В сряда, четврътък и петък не се очакват валежи, а температрите постепенно ще се повишават и най-топло ще бъде в събота и неделя, когато температурите на места северно от планините ще са до 30 градуса. 

В понеделник и вторник другата седмица остава топло, като евентуално захлаждане очакваме около сряда, 25 октомври, тогава вероятно ще видим и превалявания.

После се очаква температурите пак малко да се повишат.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм