„Гребане в чиния“, „ Шопинг догслей“, „Щафета за граНУЛА време“ и „Нелека атлетика“ са основните дисциплини в първата по рода си БАУканиада у нас, която ще се проведе в Нечовешки магазин в София, в кв. „Младост“ 4, от 14 до 28 април 2024 г. по идея на "Нечовешки магазини Д-р Стефанов". 

Бауканиада игрите стартират на 14.04.2024 и ще се провеждат от 11:00 до 14:00 часа всяка следваща неделя. Стопаните може да запишат за участие своите домашни любимци, като първо изберат най-подходящата за тях категория  - до 15 кг, от 15 до 25 кг и над 25 кг. Състезателните игри за всяка категория ще се провеждат в различни неделни дни. На 14 април е Бауканиада за „тежка категория“ - кучета над 25 кг, на 21.04 - от 15 до 25 кг, а на 28.04 до 15 кг, като всички ще участват в 4 състезателни игри.  

Решението на „Нечовешкият спортен комитет“ е първата по рода си БАУканиада у нас да се проведе абсолютно безплатно за участниците. От „Зоо Груп Стефанов“ ЕООД са избрали най-удобното място за това – магазинът на ул. „Околовръстен път“ 265 в София.

Разбира се за всички участници ще има много лакомства и награди.

Първата БАУканиада в България ще се проведе под мотото “по-палави, по-лакоми и по-игриви”, така че всички кучета, които са бързи в бягането, или в яденето… или пък и в двете, могат да бъдат записани за участие на club.zoomagazin.eu. 

Всеки участник в #БАУканиада2024 ще получи изненада, а победителите в състезателните игри – и специални награди. Собствениците им ще се запознаят на място с организацията и правилата за състезанията, като ще попълнят и специална декларация.

Ето и основните правила на игрите:

1.Гребане в чиния -  Състезателите се нареждат в кръг, на 2 м отстояние един от друг, като застават в групи от по 5 човека и техните кучета. Всеки стопанин отговаря за кучето си. В специални купички ще се сервират дози храна, подходящи за категорията състезател, според препоръката за 1/2 от дневната конусмация. При команда "Старт" кучетата започват да ядат. „Нечовешкият спорен комитет“ следи кой ще е първи. При равенство, на почетното първо място, могат „да се качат“ двама или трима победители.

2. Шопинг догслей стартира на входа на магазина, където стопаните на състезателите ще получат списък от 7 продукта.  Условието е те да водят кучето си на повод и едновременно с това да управялват пазарска количка. Победител е този, който напазарува посочените продукти за най-кратко време, в рамките на 2 мин. и финишира в клуба.

3. Щафета за граНУЛА време -  В тази игра участниците се сблъскват със задачата да пренесат 1 мерителна чаша гранули от началната точка на състезателното трасе до края му, като използват само лъжица. В рамките на 2 минути, те ще трябва да отидат и да се върнат до изходната точка 2 пъти, като държат кучето си на повод.  Победител е този, който пренесе цялото количество храна за най-кратко време. 

4. Нелека атлетика - В тази дисциплина членовете на всеки отбор, състоящ се от човек и куче, застават един срещу друг. Състезателите се изправят пред предизвикателството да „удържат на изкушението“ и да не „нападнат“ вкусните лакомства, сложени в няколко купи. Кучетата трябва да изпълнят команда “Ела”, въпреки изкушенията, разположени по състезателното трасе. Победител е това куче, което стигне най-бързо до своя стопанин.

Вашето любимо куче може да стане носител на първия златен медал от първата по рода си #БАУканиада2024 – запишете го напълно безплатно на club.zoomagazin.eu. 

Още информация за събитието слушайте в извънредния епизод на аудиосериала "Те говорят",  който се излъчи в седмичната програма на Дарик от студиото в Пловдив, която може да слушате и online на darik.bg/live.