На 19 юни от 9:00 часа предварително подбрани отбори от ученици в 11 клас от севлиевските гимназии ще се впуснат в предизвикателството, наречено „Хрониките на Севлиево“. Идеята е на Младежка зона – Севлиево и МКБППМН - Севлиево, с подкрепата на Община Севлиево и реализацията на "Вътрешен глас".

Това градско приключение ще разходи участниците из емблематични забележителности и ще ги провокира с решаване на разнообразни по тип и трудност загадки. Събитието се организира в сътрудничество с Община Севлиево по повод 20-ата годишнина от създаването на Младежки център – Севлиево, а идеята е модерна версия на една емблематична инициатива – „Съкровищата на Севлиево“, която доброволците осъществяваха преди пандемията.

„Хрониките на Севлиево“ включва 12 стъпки, всяка от които ще отведе участниците до ключови места в града, включително: Часовниковата кула, Дома на културата „Мара Белчева“ и Историческия музей. Участниците ще трябва да работят заедно в предварително определени отбори, за да преодолеят предизвикателствата.

Градските игри са интерактивни приключенски дейности, които отвеждат участниците на вълнуващо пътешествие в градска среда (понякога дори извън града). Съчетават се елементи на изследване, решаване на загадки и работа в екип, създавайки запомнящо се преживяване. За разлика от по-традиционния лов на съкровища, градските игри обичайно са създадени около конкретна тема или история, позволявайки да се потопите в света на играта. Градските игри често се наричат също градски куест, градска мисия или искейп стая на открито.