Канадски парамедик се отзова на пътен инцидент миналата седмица. Лекарката - Джейми Ериксън, се борила, за да спаси пострадала тийнейджърка, без да осъзнава, че това е нейната дъщеря, пише "The Guardian".

Ясен Тодоров: Семерджиев може да получи до 30 години затвор

Когато Джейми Ериксън пристига на мястото на катастрофата на заледен участък от магистрала Алберта на 15 ноември, тя намира тийнейджърка с тежки наранявания, за които Ериксън знае, че вероятно са фатални. Поради тежестта на нараняванията на момичето, Ериксън не е могла да я разпознае.

Ериксън се борила близо половин час, за да извади момичето от превозното средство и останала с нея, докато тийнейджърката е транспортирана с хеликоптер до близката болница в Калгари.

18-годишен младеж загина при катастрофа

Когато Ериксън се прибира вкъщи в края на смяната си, тя е посрещната от полицаи, които казват, че 17-годишната й дъщеря Монтана е била жертва на катастрофата. Тя била информирана, че нараняванията са „несъвместими с живота“ и животоподдържащата система на Монтана е изключена.

 

„Тежко раненият пациент, когото току-що бях обслужила, беше моята плът и кръв. Единственото ми дете. Моето мини аз. Дъщеря ми, Монтана“ , написа тя до семейството и приятелите си.

 „Въпреки че съм благодарна за 17-те години, които имах с нея, аз съм съкрушена и не спирам да мисля. Каква щеше да станеш, момиченце мое? Каква щеше да си? Разбита съм. Съсипана съм. Липсва ми част от мен. Остава ми да събирам парчетата и се очаква от мен да продължа.

Тежко остава състоянието на полицая, който пострада при инцидента с мигрантите в София

Говорейки пред репортери във вторник в общността на Airdrie, Ериксън, обградена от семейството и колегите си, възхвали дъщеря си. 

Тя беше боец ​​и се бори до деня, в който почина. Тя беше толкова красива", каза тя.

Ричард Рийд, приятел и колега фелдшер, се разплака няколко пъти, докато разказваше на репортери за сцената на катастрофата, при която кола с две тийнейджърки, връщащи се от разходка с кучета, е загубила контрол и е била ударена от идващ камион.

Три жени са в болница след катастрофа на околовръстния път на Пловдив

Шофьорът е успял да напусне автомобила, но Монтана е била заклещена. Ериксън била първият свидетел на сцената и по-късно изразила тъга и разочарование пред съпруга си, че има вероятност едно семейство да загуби дъщеря си.

И като родител, и като първи реагирал, мога да ви кажа, че това е повече от кошмар, който всеки от нас би могъл да си представи“, каза Рийд.

Ериксън каза, че иска светът да научи за дъщерята, която е загубила. 

Джип се удари в тир на пътя Симитли-Предел, има тежко пострадал (снимки)

Тя би те обичала неистово, ако си й приятел. Тя би те обичала до края на света и обратно и би направила всичко за теб. Тя беше боец. И тя се бори“, каза опечалената майка.

Пътен инцидент затвори автомагистрала “Тракия“

Плувкиня с амбиции да бъде бъдещ юрист, Монтана успя да даде „един последен подарък“ на нуждаещите се. 

„Тя успя да дари органите си и два от тях бяха животоспасяващи. Толкова сме щастливи, че нашето момиченце продължава да живее чрез другите и след тази трагедия тя спаси други хора. Знаем, че това е, което тя би искала и сме толкова горди с нея. Ще ни липсва много, много”, сподели през сълзи майката.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм