През последните няколко месеца Памела Андерсън, която през по-голямата част от кариерата си беше известна като актриса и модел на Playboy, почти напълно се отказва от грима си, като вместо това залага на спокойна и свежа визия, а луничките ѝ са напълно видими, съобщават Global News.

Дори и на най-значимите събития, като ревюто на Vivienne Westwood на Седмицата на модата в Париж миналата седмица, Андерсън не се съобразява със социалните норми и прегръща естествената си красота.

Бившата звезда от "Спасители на плажа" носеше само лек слой спирала и винтидж дизайнерски дрехи от собствения си гардероб на събитието в Париж.

В интервю за Vogue France 56-годишната Андерсън заяви, че изборът да не носи грим преди ревюто на Vivienne Westwood е дошъл подсъзнателно.

"Обличах се в тези красиви дрехи и си мислех: "Не искам да се състезавам с дрехите. Не се опитвам да бъда най-красивото момиче в стаята", обяснява тя в интервюто, публикувано във вторник. "Чувствам, че това е свобода", казва актрисата.

Тя не разполагаше с бляскав екип или стилист за събитието, които са почти повсеместни за всяка знаменитост.

"Понякога трябва да предизвикваш красотата", обясни тя и добави, че майка ѝ винаги е казвала, че един ден красавицата ще се умори да носи грим.

"Ако всички гоним младостта или преследваме представата си за това какво е красотата в модните списания и всичко останало, само ще бъдем разочаровани, а може би и малко тъжни."

Андерсън заяви, че като жена в публичното пространство иска да бъде модел за подражание за другите и да докаже, че жените на всяка възраст не трябва да се съобразяват със строги стандарти за красота.

Много от феновете на Андерсън, както и други известни личности, похвалиха Андерсън за новата ѝ визия без грим.

Снимки Getty Images: Ревюто на Vivienne Westwood - Paris Fashion Week

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм