И мним лекар се оказа замесен в новата схема за трафик на мигранти през Бургас с помощта на линейка. Тази информация, извън официалните данни, огласени от МВР и прокуратурата, съобщи пред репортер на Дарик адвокат Красимир Кацарски, който е ангажиран със защитата на обвиняемия- Кристиян Колев на 31 години от София. Именно той е задържаният, който в петък, преоблечен като фелдшер се опита да преведе от района на Малко Търново през Бургас до София, 14 мигранти от Тунис, Сирия и Либия. Бежанците били натъпкани в специализирания автомобил, като оттам било извадено цялото медицинско оборудване.

3 000 евро за курса от границата до София трябвало да получи Колев. В обясненията си той посочил, че парите щял да вземе веднага след доставката на мигрантите. Полицията обаче осуетила плановете му. Иначе, извън краткото битие на фелдшер, Колев бил строителен работник, съобщи адвокатът му Красимир Кацарски. Линейката закупил той на името на фирма, която регистрирал месец по-рано.

Пред репортер на Дарик, адвокат Кацарски разкри и още, неизвестни до момента детайли по случая- в линейката, освен фелдшер е имало и още един мъж, преоблечен като лекар и с медицинска маска на лицето, който също се оказал мним. Мъжът бил съсед на Кристиян Колев в столичния квартал „Люлин“. Пред полицаите обяснил, че пътувал за компания и нямал представа за превоза на мигранти. Мъжът не е задържан и ще бъде разпитван като свидетел.

Днес, районният съд в Средец днес наложи на Кристиян Колев постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ и отхвърли искането на защитата за домашен арест, заради чистото криминално минало на обвиняемия.