От полунощ е в сила отстъпката от 25 стотинки в цената на горивата. Повечето от големите вериги бензиностанции ще предоставят на клиентите си държавната помощ на литър гориво, а част от тях ще го правят заедно с отстъпките, които дават на редовните си клиенти, съобщи БГНЕС.

С между 45 и 47 стотинки ще поевтинее пропан-бутанът

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили - категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката. Друго условие е видът гориво да е с най-ниската цена от вида си. Няма ограничения в количеството на горивото и броя на зарежданията.

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев заяви пред държавното радио, че в днешния ден може да има разминаване в цените на пропан-бутана на различните обекти дори на една и съща верига. Причината е, че в станциите ще има както количества с, така и без акциз.

Най-късно до началото на следващата седмица бензиностанциите ще се адаптират.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм