Правителството ще отпусне финансова помощ от по 1512 лева на 450 домакинства в областите Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна, които бяха засегнати от ураганния вятър и силния дъжд на 4 ноември тази година. Това обяви премиерът Николай Денков в началото на заседанието на кабинета. 

Той отбеляза, че днешното решение се взема само 12 дни, след като се случи това бедствие, за да могат хората максимално бързо да се възползват от тази подкрепа.

Денков коментира още, че правителството работи системно и упорито за подобряване на живота на хората и на бизнес средата в България. „Програмата „Достъпно за Вас” е факт от вчера и предизвиква заслужен интерес както от хората, така и от търговските вериги в страната”, уточни Денков. 

Припомняме, че силен вятър нанесе поражения в областите Смолян, Разград и Силистра, където има множество паднали покриви, стълбове и дървета. В област Силистра най-тежко е положението в с. Долец, общ. Дулово, където са отнесени покриви на къщи, има паднали стълбове и дървета, съобщава се, че е преминал смерч.

Слушайте и гледайте новия подкаст на darik.bg „В тренда“ в YouTube, Instagram и TikTok

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм