"Отменям със Заповед частичното бедствено положение в с.Лиляче", каза кмет Калин Каменов на излизане от работната среща в кризисния щаб на област Враца. Той заедно с народните представители Кр.Кръстев и М.харизанов и кметове на населените места от областта присъстваше на срещата с премиера акад. Н.Денков този следобяд. 

Наводнението в Лиляче нанесе щети за близо 6 милиона лева, допълни още пред журналисти Каменов.

В рамките на провелия се областен щаб за защита при бедствия кметът Калин Каменов запозна министър-председателя Николай Денков с актуалната обстановка в село Лиляче.

“Проливният дъжд нанесе щети за близо 6 млн.лв. Компрометирани са над 26 улици, а голяма част от къщите са наводнени.Надявам се с подкрепата на държавата да успеем да възстановим инфраструктурата в селото и да изградим допълнителни предпазни съоръжения по поречията на реките” - коментира Каменов.

На областния щаб присъстваха още: кметове на общини от област Враца, народните представители Красен Кръстев и Мартин Харизанов, областният управител, представители на институции.

В прикачения звуков файл ще научите повече за щетите, работата на доброволците и къде още в областта има пострадали  селища от наводнението, разговоряме с кмет Каменов и нар. представител Красен Кръстев.