Откриваме велосезон 2024 на тази събота (6 април) с традиционното велошествие в район „Тракия“. В Спортното събитие, което се провежда от 11 години, може да се включат всички пловдивчани и гости на града. Номерата за участниците ще се раздават от 9 ч. сутринта на сборния пункт пред сградата на кметство на бул.“Освобождение“. Очаква се велошествието да поведат кметът на Пловдив Костадин Димитров, кметът на „Тракия“ Георги Гатев и двукратният ни световен шампион и генерален секретар на Българската федерация по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който е патрон на инициативата.

Служители на V -то РУ на полицията ще отговарят за сигурността на спортната инициатива и безопасността на участниците. Стартът на велошествието е в 10 ч. от кметството на район „Тракия“, а маршрутът ще е – само по велоалеите - по бул. „Освобождение“, Асеновградско шосе до Аграрния университет, бул. „Санкт Петербург“ до кръстовището на хотел SPS и отново по бул. „Освобождение“ до магазин „Декатлон“, където спортният празник ще продължи с много състезателни игри и томбола  с интересни награди, обясни за слушателите на Дарик радио районният кмет Георги Гатев. Томболата ще се проведе на няколко тура, а в нея ще може да участва всеки, който е получил стартов номер за велосипедната обиколка. Големите награди - по традиция - са чисто нови велосипеди.

Временно за движение ще бъде затворено едното платно на бул. „Шипка“, уточни още Георги Гатев. Очаква се това да стане между 11.30 и 13.00 ч., заради провеждането на различните състезания. На откритите площи в зоната около спортния магазин ще има осигурени стоянки за велосипеди. Специално за участниците във велошествието на финала ще бъде ситуирана и мобилната кухня на победителя от третия сезон на „Хелс Китчън“ Реджеб Бадев.

Пълната информация за събитието може да намерите на сайта darik.bg,  както и във Фейсбук страниците на каузата: „Вземи си колелото“ и на "Откриване на велосезона в Тракия".