Кметът Тихомир Янакиев прие предизвикателството на Дарик радио с кампанията #ОсмелиСеДаКажешДа, в която чрез различни инициативи се поощрява бракът и здравите семейства.

Първата стъпка от кампанията беше в Деня на влюбените и международната седмица на брака като част от националната инициатива на асоциация „Общество и Ценности“.

Община Созопол отличи добрият пример на две достойни семейства: най-дълго женената двойка и младо многодетно семейство. Обновената ритуална зала в Стария град се оказа „Образцовият дом“, в който с състоя церемонията по награждаването на двойките.

Катерина и Скули Вузеви отбелязват през този месец своите 64 години съвместен живот. Според тях любовта става по-красива и силна с годините, а в основата на трайните взаимоотношения е уважението им един към друг. „Днес не само се радваме, че се имаме един друг, но имаме и много повече любов в лицето на децата и внуците. Дано повече млади хора го разберат“, споделиха семейство Вузеви.  

Според тях добър пример е именно кметът на Созопол, който въпреки че е млад човек държи на семейството и има три прекрасни деца.

„Благодаря на Дарик за прекрасната инициатива и на тези хора, които показват в действие стойността на семейните ценности и смисълът да се спазват традициите. Свободата да си сам и е по-скоро криво разбрана, защото човекът е социално същество и има необходимост от истински взаимоотношения“, каза кметът на Созопол.

От името на администрацията, той отправи призив за повече здрави семейства и изрази надежда церемонията на 14 февруари да се превърне в традиция.

Ралица и Димитър Станчеви се радват на четири прекрасни деца – две момичета и две момчета, от които най-малка е София, на 4 години. Най-големият й батко е на 10 и вече помага на баща си в семейния бизнес. „Да имаш повече деца не е трудно, напротив – привилегия е. Нужно е да наредиш правилно приоритетите си и да не се впускаш в суетни вълнения. Не винаги е спокойно, но винаги е хубаво. Всяка вечер сядаме на масата всички заедно“, споделят семейство Станчеви.

Двете семейства получиха от кмета на Созопол грамоти и много подаръци.

А Дарик радио благодари на Община Созопол за партньорството в добрите послания, както и за подкрепата на винарна „Страцин“, очна болница „Д-р Иванови“ - Бургас и „Победа“ АД.

Кампанията на Дарик #ОсмелиСеДаКажешДа стартира през 2018 с Община Бургас и три двойки, които кметът Димитър Николов бракосъчета в откритото студио на Дарик Бургас пред сградата на Общината.