Условно наказание получи от Варненския окръжен съд сводник, набирал проститутки за чужбина. В началото на 2011 г. подсъдимият Илко Маринов заедно с още две жени и двама мъже създали престъпната група за трафик на жени в Германия и Норвегия. 

Функцията на 41-годишния мъж била да набира бедни момичета в България. Той се сближавал с тях с помощта на скъпи вечери и дрехи. След това се запознавал с родителите на момичетата и им давал пари или подаръци. Уговарял ги да предоставят сексуални услуги срещу заплащане, като им обещавал, че ще им дава част от заработеното. 

Останалите участници имали задача да намират клиенти, определяли цената на услугите, местата за предоставянето им, както и вземането на пари от момичетата и изпращането им към Илко. 

Групата функционирала до началото на 2015 г., когато била неутрализирана след полицейска операция в Норвегия и четирима от участниците в нея били осъдени. Властите там помолили наказателното производство срещу Илко Маринов да бъде прехвърлело у нас. 

Варненският окръжен съд одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемия Илко, който прие да търпи наказание от 3 години „лишаване от свобода“, което да бъде отложено с изпитателен срок от 4 години. Наложена му беше и глоба в размер на 20 000 лева. 

Постановеният съдебен акт е окончателен и има последици на влязла в сила присъда.