Каналджия на мигранти, получил 19 години затвор в Гърция, излезе на свобода след само 5 години престой зад решетките в български затвор. 

35-годишният Димо Георгиева получи тежкото наказание от Апелативния съд в Козани през 2017 г. След като беше екстрадиран в родината си, присъдата му беше приспособена по българския наказателен закон. Така наказанието му беше намалено на 10 години, колкото е максималното предвидено за това престъпление. 

В Средецко: Трафикант превозва бежанци с линейка

Заради добро поведение Димо е пуснат предсрочно от варненския затвор, където прекара 5 години и 2 месеца. С дните, които е работил, изтърпяното наказание се зачита за повече от 7 години.  

Заедно с него предсрочно на свобода излиза и Венцислав Обретенов. Той заедно с брат си Георги баща му Венцислав Дачев получиха по 12 години затвор за убийство на мъж във варненското село Невша.

Кацнал в Мелийя: Мигрант премина гранична ограда с парапланер (видео)

Престъплението беше извършено през есента на 2013 г. След масов бой между две фамилии на жп гарата в селото почина Мартин Иванов. Той е бил ударен с дървена тояга, а след това Венцислав и брат му го преместили на коловоза, удряли главата му в релсите и го ритали.

Венцислав е освободен предсрочно 3 години и 9 месеца преди изтичане на присъдата му. 

Новините от Варна

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм