Ръководствата на Държавна Опера – Пловдив и Летище Пловдив проведоха разговор за подписване на меморандум за сътрудничество. Той ще очертае възможностите за промотиране на културните забележителности на региона и фестивалните събития на пловдивската опера. Планирани бяха инициативи на територията на аеропорта, които да присъстват в общ културен календар. 

На срещата с директора на операта Диан Чобанов, изпълнителният директор на летището Дойчин Ангелов маркира и възможността Държавна Опера – Пловдив да придобие членство във Фонда за развитие на Летище Пловдив.

Миналата седмица беше проведена и среща с Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите в Пловдив. Бяха обсъдени възможностите за разкриване на нови авиолинии и начините за привличане на туристи, които да нощуват в града под тепетата. Беше пояснено, че авиокомпаниите търсят парични стимули, които са под формата на маркетингово споразумение, за да гарантират развиването на нова авиолиния. От своя страна членовете на фонда използват възможностите на авиокомпаниите, за да промотират своя продукт или привлекат туристи на своя територия. Към момента във Фонда членуват 9 общини и три частни дружества.

Водят се преговори за разкриване на нови линии от Летище Пловдив до градове в Германия и атрактивни дестинации до Италия, Испания, Франция, Австрия и Великобритания. През март ще бъдат проведени срещи и с по-големите български общности зад граница, за намиране на възможности за разкриване на авиолинии до техните градове.