Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на Софийския градски съд, с което на 13 юли бе допуснато условно предсрочно освобождаване на осъдения Андре Токев.

Припомняме, че шеф готвачът Токев бе освободен предсрочно от затвора миналата седмица и макар прокуратурата да заяви, че няма да обжалва решението, администрацията на затвора го направи. През ноември 2021 година Токев бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си. Готвачът призна вината си и сключи споразумение.

Андре Токев няма да излезе предсрочно на свобода

С днешното си решение апелативните магистрати приемат за обосновано определението на първоинстанционния съд, че към настоящия момент осъденият с поведението си в затвора е дал доказателства за поправянето си.

Събрани са доказателства за неговата полезност за обществото; същевременно към 13.07.2022 г. осъденият е бил изтърпял фактически повече от половината от наложеното му наказание „лишаване от свобода“. Това обуславя извод за обоснованост и законосъобразност, т.е. правилност, на обжалваното определение и за неоснователност на подадената срещу него жалба, сочат апелативните съдии.

Освобождават предсрочно шеф Андре Токев

Определението на САС е окончателно.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм