Община Карлово очаква финансовата подкрепа от държавата да продължи и през цялата 2023 г., за да се справи с щетите от наводнението. Това заяви кметът на Карлово Емил Кабаиванов.

От Карлово искат помощ от МЗ за безплатните дърва, събрани след наводненията

„Нови речни корита, мостове и улици ще бъдат проектирани, предстои и  възстановяването на детската градина в Каравелово, както и на три читалища. Тези ремонти ще бъдат финансирани от държавата, а даренията ще се използват за възстановяването на къщите на пострадалите“, каза още Кабаиванов.

Обстановката в Карловско е вече спокойна, военните екипи са се оттеглили

По думите му над 180 хиляди кв. метра пътища и улици са разрушени след наводнението и са унищожени 21 моста. Той предложи да бъде създадена Държавна агенция за защита при бедствия и аварии,  която да отговаря за превенцията и за отстраняването на всички последиците от бедствието.

Той смята, че потърпевшите от наводненията са готови да посрещнат зимата.

Демерджиев: Разпоредена е проверка за незаконна сеч около бедстващите села в карловско

Кметът на Карлово благодари на всички доброволци, идвали от цялата страна. Според него тяхната помощ е давала кораж и надежда на пострадалите.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

За забавни видеа ни последвайте в TikTok

Следвайте ни и в Инстаграм