По информация на оперативния дежурен  в Областна администрация – Варна от тази сутрин, след община Варна и в община Вълчи дол има обявено бедствено положение. Още снощи там градът беше останал без ток, ураганният вятър и снеговалежът са съборили електрически стълбове, а заради снегонавяване има и затворени пътища в района.

Огромни щети след урагана във Варненско

Във вечерните часове снощи, след като аварирал ТИР затвори участък от пътя в района на Аксаковска панорама и спря движението на много автомобили и един автобус, се е наложило пътуващите в него 33 граждани на Молдова, сред които и 2 деца да бъдат изведени от мястото и настанени в помещение на община Аксаково, в читалището и в дома за стари хора.

            Затворен за движение е път №2702 – Вълчи дол – Генерал Киселово – Ведрино.

            От 22,00 часа снощи е бил затворен за движение и пътят Вълчи дол – Суворово.

            Областното звено „Пътно управление- Варна“ информира, че третокласният път №207 Ветрино – с.Калоян - с.Търница/област Шумен/ също е затворен за движение.

            Заради усложнената обстановка на пътя Добрич – с.Искър – Вълчи дол също е наложена забрана за движение на МПС.

            Пътят Варна – Добрич е забранен за движение на превозни средства над 12 тона и в двете посоки.

            От 7 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево.

            В отсечката от пътя Кичево – Албена също не се допуска никакво движение.

            От електроразпределителното дружество информират, че селата Момчилово и Неофит Рилски в община Ветрино са без ток. Същото е положението и в голяма част от селата в общините Аксаково, Аврен, Белослав и с.Солник/община Долни Чифлик/, където изцяло или частично няма електрозахранване.

            По информация на служители от Пътно управление, община Суворово е останала без електричество. Пак същите служители се борят със снегонавяванията по пътищата в този район, като се опитват да пробият двуметрови преспи на пътя с.Николаевка – с.Дръндар и към с.Изгрев.

            Снегонавяване има и по пътя с.Калиманци /община Аксаково – с.Баново, където преспи, образували се по пътя затрудняват движението.