Разследването „Барселонагейт“, по което е поискан имунитета на Бойко Борисов, е възложено на нов прокурор. След проверка от Върховната касационна прокуратура и Апелативната прокуратура делото е върнато в Софийска градска прокуратура. От там обясниха, че водещият прокурор по разследването Стефан Христов е остранен, а на негово място е назначен друг обвинител, чието име не беше назовано.

Новият отговорен прокурор тепърва ще се запознава с материалите по делото и ще прецени дали са събрани достатъчно доказателства по отношение на искания имунитет, ще реши какво трябва да се извършва от тук нататък и дали е необходимо събиране на още доказателства. 

На 18 юли от прокуратурата съобщиха, че проверката по делото е показала, че от страна на наблюдаващия прокурор е допусната неритмичност в извършването на действия по разследването. Разследването е за организирана престъпна група за пране на пари. 

На 6 юли Борисов депозира в администрацията на парламента отказа от депутатския си имунитет по повод разследването. На 2 юни имунитетът му беше поискан от тогавашния главен рпокурор Иван Гешев. 

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в SoundcloudSpotifyApple Podcasts и Google Podcasts

Следвайте ни в LinkedInФейсбук, TikTok и Инстаграм